Herkese Açık Online Kolokyum #42: Dr. Mine Saraç Stroppa

Zoom + Youtube

Herkese Açık Kolokyum serimizin 42. etkinliğinde konuğumuz, Kadir Has Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Misafir Akademisyen Dr. Mine Saraç Stroppa olacak.

Dr. Saraç’ın “İnsan-Makine Etkileşimi” başlıklı sunumunu 16 Şubat Çarşamba saat 16:00‘dan itibaren Zoom’dan ve KHAS Youtube kanalından takip edebilirsiniz.

Özet: Gelişen bilgisayar teknolojileri sayesinde insan-makine etkileşimi de hayatımızda geniş bir yer tutmaktadır. İlk yıllarda bu cihazlar yalnızca insanların hareketlerini takip etmekte ve insanlardan komut almaktaydı. Günümüzdeyse dokunsal cihazlar sadece insanlardan komut almakla kalmıyor, aynı zamanda titreşim veya kuvvet beslemesiyle insanları bilgisayar üzerinde gerçekleşen etkileşimler veya aktiviteler hakkında çok daha gerçekçi bir biçimde bilgilendirebiliyor.

Bu konuşmanın ana hatlarını insan-makine etkileşiminin şartları, insanların dokunsal duyularının limitleri ve araştırma dünyasında geliştirilmekte olan farklı kullanım alanları oluşturuyor.

Biyografi: Mekatronik Mühendisliği Bölümümüzde görev yapmaya başlayan Dr. Mine Saraç Stroppa lisans derecesini Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında Yeditepe Üniversitesi’nden (2011, İstanbul), yüksek lisans derecesini Mekatronik alanında Sabancı Üniversitesi’nden (2013, İstanbul), doktora derecesini ise Algısal Robotik alanında Scuola Superiore Sant’Anna’dan (2017, Pisa, İtalya) aldı. Doktora çalışmaları esnasında misafir araştırmacı olarak Rey Juan Carlos Üniversitesi’nde Multimodal Simulation laboratuvarına katıldı (2016, Madrid, İspanya). Doktora sonrası araştırmacı olarak önce Scuola Superiore Sant’Anna’da Algısal Robotik departmanında (2017-2018, Pisa, İtalya), sonra da Stanford Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği’nde (2019-2021, Stanford, ABD) araştırmalarını devam ettirdi.

“İnsan-Makine Etkileşimi”

Dr. Mine Saraç Stroppa

16 Şubat 2022, Çarşamba, 16:00

Zoom Meeting ID: 849 6119 9325