TÜBİTAK 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’nda KHAS Başarısı

29 Mart 2022

Ülkemiz açısından stratejik değer taşıyan alanlarda yürütülecek projelere katkı sağlamak üzere alanlarında üst seviye bilimsel ve/veya teknolojik çalışmalar yapmış ve yurtdışında çalışma deneyimine sahip başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların yurtdışından Türkiye’ye gelmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını Türkiye’nin önde gelen üniversite, kurum ve kuruluşlarında yürütmelerini sağlamak amacıyla 2021 yılında çağrıya açılan TÜBİTAK BİDEB 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programının sonuçları açıklanmıştır.

2021 yılı için üniversitemizden 3’ü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve 1’i Hukuk Fakültesi olmak üzere toplamda 4 proje başvurusu yapılmış ve ilk başvuru döneminde olduğu gibi bu başvuru döneminde de %100 başarı sağlanarak başvurduğumuz 4 proje de desteklenmeye hak kazanmıştır.

Tersine beyin göçünü hızlandırmak amacıyla hayata geçen bu programda üniversitemizi gururlandıran Kyriaki Noussia, Mine Saraç Stroppa, Yasemin Önder ve Fabio Stroppa hocalarımızı candan tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Proje YürütücüsüFakülteProgram AdıProje Adı
Dr. Kyriaki NoussiaHukuk2232 – A Uluslararası Lider Araştırmacılar ProgramıEthical AI: Application in Autonomous Road Transport Systems and Insurance (“ETHAI”)
Dr. Mine Saraç StroppaMDBF2232 – B Uluslararası Genç Araştırmacılar ProgramıWearable Haptic Bracelet: Design and Integration for Augmented and Mixed Reality
Dr. Yasemin ÖnderMDBF2232 – B Uluslararası Genç Araştırmacılar ProgramıAnalysis of Adaptive Mechanisms in Inhibitory Neurocircuitry in the Ventromedial Hypothalamus Underlying Metabolic Regulation