Kadir Has Üniversitesi ile HAVELSAN arasında karşılıklı işbirliği anlaşması imzalandı.

21 Haziran 2019

Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Berker ve HAVELSAN Ar-Ge, Teknoloji ve Ürün Yönetimi Direktörü Doç.Dr. İzzet Gökhan Özbilgin’in imzaladığı işbirliği anlaşmasıyla Kadir Has Üniversitesi, 2019-2020 eğitim döneminde yeni açılacak Mekatronik Mühendisliği Bölümünde ve mevcut Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde hayata geçireceği proje tabanlı yeni eğitim modelinde HAVELSAN ile karşılıklı proje ve staj yeri desteği sağlamayı hedefliyor.

Anlaşmanın kapsamı içerisinde lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin HAVELSAN’ın laboratuvar ve teçhizat altyapısı ile tesislerini kullanarak tez ve proje benzeri akademik çalışmalar yapabilmelerine imkan sağlamak da bulunuyor.

Ayrıca, bitirme projeleri, yüksek lisans ve doktora tez çalışamalarına destek verilmesi ve Havelsan’ın uygun gördüğü lisans bitirme projelerinin izlenmesi ve öğrencilere mentörlük sağlanması da mümkün olacak. Önemli bir konu da, HAVELSAN’da ve HAVELSAN’a ait Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ouantum 3D şirketinde ortak proje geliştirmek amacıyla işbirliği planlaması yapılabilmesinin bu anlaşma ile kararlaştırılmış olmasıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.